Stories of Good

https://www.facebook.com/storiesofgoodro/photos/a.2810020625739613/5393815514026765/

 „Nu cad?” este întrebarea pe care un copil cu paralizie cerebrală o adresează pe parcursul unei zile de cel puțin 1000 de ori! Fie că ești kinetoterapeut, terapeut ocupațional, logoped, părinte, bunic, frate sau un simplu trecător prin viața unui copil cu nevoi speciale, este imposibil să nu auzi această întrebare!

Pentru cei mai mulţi dintre noi, dramele familiilor în care există copii cu paralizie cerebrală rămân neştiute, însă ei și părinții lor au nevoie constant de ajutor moral, fizic și financiar, pentru că fiecare zi este o luptă pentru o viață normală.

Datorită lui Andu, fiul său de 4 ani, Mihaela Lupu a înființat în 2018 Asociația „Mă Bucur de Viață” pentru copii cu dizabilități, organizație nonguvernamentală care susține recuperarea și integrarea copiilor cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii, iar în 2019 a pus pe picioare Centrul de Recuperare ”Vasile Andrei” Galați, primul centru dedicat exclusiv copiilor cu paralizie cerebrală infantilă și singurul centru de recuperare din regiune. Pentru că datorită lui Andu, Mihaela a observat cât de mulți copii se confruntă cu aceeași problemă de sănătate și a dorit să ajute cât mai mulți.

La Centrul de Recuperare ”Vasile Andrei” zeci de copii muncesc ca să își împlinească dorințe arzătoare, cum ar fi să-și poată țină singuri cănița când beau apă, să se poată ridica singuri în picioare, să meargă, să înțeleagă și să rostească cuvinte precum „bilă” sau „inimă”.

Mihaela Lupu muncește și 20 de ore pe zi pentru a ține Centrul la care se recuperează acești copii cu probleme neuromotorii. Ea este și administrator, și contabil, și secretar, și responsabil cu programarea la terapii, și cu atragerea fondurilor pentru sustinerea întregii activități etc. Munca și responsabilitatea sunt imense. Pentru că în fiecare lună trebuie plătite: chiria, salariile terapeuților, utilitățile, impozitele aferente, etc. Iar când este posibil se fac achiziții de aparatură pentru terapii și se investește în instruirea terapeuților.

În 2020, care a fost un an greu pentru noi toți, Centrul de Recuperare ”Vasile Andrei” a reușit să asigure terapie de recuperare pentru 25 de copii cu dizabilități. Cu ajutorul tău sperăm să putem ajuta și mai mulți. Pentru că suntem hotărâți să transformăm acești copii complet dependenți în adulți autonomi.”

ℹ️ Website: www.mabucurdeviata.ro
ℹ️ Pagina de Facebook: www.facebook.com/asociatiamabucurdeviata