Asociația Mă Bucur de Viață

Greul devine ușor,
Ușorul devine normal!

Susținem copiii cu dizabilități pe drumul către INDEPENDENȚĂ. #MăBucurdeViață

Ce facem

Suntem o organizație non-profit născuți din dorința de a susține copiii cu dizabilități din toată țara. Ne extindem permanent activitatea și construim centre de recuperare prin care susținem terapia copiilor cu dizabilități. Producem schimbarea prin:

  • strângeri de fonduri pentru a asigura o parte din costurile terapiilor copiilor cu dizabilități
  • terapii pentru copiii cu dizabilități în centrele de recuperare Mă Bucur de Viață
  • susținerea drepturilor copiilor cu dizabilități prin campanii de advocacy și lobby

Povestea noastră

Asociația Mă Bucur de Viață este povestea noastră despre viață și despre eroi. Eroii care ne-au ajutat sa ajungem aici, eroii care ne-au îndrumat și ne-au însoțit pe acest drum, cât și micii mari eroi pentru care suntem aici.

Suntem curajoși și încrezători în forțele noastre, iar atunci când ne este greu, ne gândim la misiunea noastră și la ceea ce ne-a adus împreună ca să putem rosti cu încredere: Mă Bucur de Viață!

Pentru cei mai mulţi, dramele familiilor în care există copii cu paralizie cerebrală rămân neştiute. În momentul în care fiul nostru Alexandru a început recuperarea, care constă în mai multe şedinţe zilnice de terapie, ne-am dat seama cât de mulți copii se confruntă cu aceeași problemă de sănătate.

Paralizia cerebrală infantilă constituie principala cauză de dizabilitate a copilului, iar statul român, din păcate, nu este pregătit să îi ajute cu adevărat pe aceşti pacienţi, responsabilitatea picând, aproape în întregime, pe umerii familiei. În aceste familii veniturile scad în mod simțitor, deoarce unul dintre părinți este nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a-l îngriji pe micuț, în timp ce doar costurile cu terapiile de recuperare și medicamentele pot ajunge și la 5000 lei pe lună. Nu e greu de dat seama că aceste cheltuieli duc în scurt timp la sapă de lemn o familie din clasa de mijoc, în timp ce o familie cu venituri modeste nici măcar nu-și poate permite aceste cheltuieli.

Din aceste motive ne-am decis să înființăm Asociația pentru copii cu dizabilități Mă Bucur de Viață, pentru a-l salva nu doar pe Alexandru, ci şi pe alţi copii afectaţi de aceeaşi condiţie medicală.