Despre noi

Suntem o organizație non-profit ce acționăm regional pentru a recupera copiii cu dizabilități. Lucrăm cu drag și spor pentru a ne aminti să ne bucurăm de viață.

1 Despre noi

Asociația pentru copii cu dizabilități ”Mă Bucur de Viață” a fost înființată în anul 2018 și este o organizație nonguvernamentală care susține recuperarea și integrarea copiilor cu paralizie cerebrală și afecțiuni neuromotorii.

Asociația ”Mă Bucur de Viață” este povestea noastră despre viață și despre eroi. Eroii care ne-au ajutat sa ajungem aici, eroii care ne-au indrumat și ne-au însoțit pe acest drum, cât și micii mari eroi pentru care suntem aici.

Suntem curajoși și încrezători în forțele noastre, iar atunci când ne este greu, ne gândim la misiunea noastră și la ceea ce ne-a adus împreună ca să putem rosti cu încredere: ”Mă Bucur de Viață!”

Pentru cei mai mulţi, dramele familiilor în care există copii cu paralizie cerebrală rămân neştiute.

În momentul în care fiul nostru Alexandru a început recuperarea, care constă în mai multe şedinţe zilnice de terapie, ne-am dat seama cât de mulți copii se confruntă cu aceeași problemă de sănătate.

Paralizia cerebrală infantilă constituie principala cauză de dizabilitate a copilului, iar statul român, din păcate, nu este pregătit să îi ajute cu adevărat pe aceşti pacienţi, responsabilitatea picând, aproape în întregime, pe umerii familiei. În aceste familii veniturile scad în mod simțitor, deoarce unul dintre părinți este nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a-l îngriji pe micuț, în timp ce doar costurile cu terapiile de recuperare și medicamentele pot ajunge și la 5000 lei pe lună. Nu e greu de dat seama că aceste cheltuieli duc în scurt timp la sapă de lemn o familie din clasa de mijoc, în timp ce o familie cu venituri modeste nici măcar nu-și poate permite aceste cheltuieli.

Din aceste motive ne-am decis să înființăm Asociația pentru copii cu dizabilități ”Mă Bucur de Viață”, pentru a-l salva nu doar pe Alexandru, ci şi pe alţi copii afectaţi de aceeaşi condiţie medicală.

2 Despre noi
3 Despre noi

2018 a fost anul în care am spus împreuna “Mă Bucur de Viață!”, cu speranța într-o lume mai bună, într-o șansă la recuperare pentru copiii noștri, cu credință în Dumnezeu și minunile pe care ne ajută să le realizăm.

La scurt timp, în 2019, a urmat deschiderea Centrului Regional de Recuperare ”Vasile Andrei” pentru copiii cu dizabilități neuromotorii din Galați.

Încet încet ne-am dat seama că lucrurile frumoase se fac cu multă voință și încredere. În tot acest timp, am avut parte de multă susținere, iar asta dorim să oferim și noi la rândul nostru. Ne bucurăm să vedem cum lucrurile se schimbă în bine, iar fiecare dintre noi poate face parte din schimbare!

Ne străduim să aducem în această zonă a României cât mai mulți specialiști, astfel încât copiii să găsească aici soluții la toate problemele lor de sănătate, fără a mai avea nevoie să fie trimiși în alte părți ale lumii. Suntem hotărâți să adăugăm mereu din ce în ce mai multe terapii alternative de recuperare.

Pe lista noastră de tratament și recuperare se află deja următoarele terapii: kinetoterapie, terapie ocupațională, logopedie, mecanoterapie, integrare senzorială, masaj, masaj orofacial, terapie Vojta, Mira Rehab, Neurofeedback, terapia Tomatis, terapia TheraSuit.

Valorile pe care ne bazăm sunt: bunătate, dăruire, altruism, responsabilitate și încredere.

Contăm pe ajutorul vostru, pentru că orice ajutor, oricât de mic, ne este de folos în atingerea scopului propus, acela de a sprijini cât mai mulți copii cu dizabilități.

Prin intermediul proiectelor și evenimentelor pe care le organizăm, Asociația amintește gălățenilor cât de important este să se bucure de viață.

Asociația ”Mă Bucur de Viață” se implică activ în comunitate, iar cu sprijinul echipei noastre am creat un mediu productiv în care să ne bucurăm ACUM de tot ce se poate. Suntem siguri că și tu ne poți ajuta, așa că te așteptăm și pe tine în echipa noastră, pentru că acești copii speciali au nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

4 Despre noi