„DizAbilitatea – un copil autonOM!” este un proiect finanțat de Active Citizens Fund (ACF), care a fost implementat de Asociația „Mă Bucur de Viață”, în cadrul Centrului Regional de Recuperare Vasile Andrei Galați.

În cadrul proiectului, 25 dintre cei mai marginalizați și vulnerabili copii cu dizabilități din judetele Galați și Brăila au beneficiat de 6593 ședințe terapii de recuperare pe parcursul a patru luni de zile. Aparținătorii aflați într-o situație socială și economică precară din cauza pandemiei, nu își mai permit să achite costul terapiilor, oricât de mult ar fi el redus prin oferta asociației.

În cadrul centrului de recuperare, acești copii au beneficiat de ședințe de kinetoterapie, terapie Vojta, terapie ocupațională, logopedie, integrare senzorială, masaj sau masaj orofacial.

„Ne dorim ca prin tot acest efort pe care îl depunem în campaniile, programe și proiectele noastre să tragem un semnal de alarmă autorităților și societății civile cu privire la lipsurile din acest sistem. Practic există niște goluri atât legislative, cât și de bună practică care trebuie corectate. Viața copiilor cu dizabilități nu este facilă, iar lipsurile din sistem o fac aproape insuportabilă.” (Mihaela Lupu, Asociația ”Mă Bucur de Viață”).